Software voor deurwaarders-
en incassokantoren

MVO

Praclox is een bedrijf wat het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hoog in het vaandel heeft. Gedurende het jaar worden vele goede doelen gesteund, van kleine initiatieven lokaal in Gorinchem tot grote projecten in het buitenland en donaties aan hulpacties bij rampen. Daarnaast heeft Praclox 2 continue speerpunten.

Stichting Lamp

Stichting Lamp (zie www.stichtinglamp.nl) is een ANBI-erkende stichting die zich richt op onderwijs- en gezondheidsprojecten in minder ontwikkelde landen. Het is een kleine stichting met zeer betrokken bestuursleden. Het persoonlijke contact, de motivatie en inzet van de bestuursleden en het feit dat vrijwel 100% van de gelden ten goede komt aan de projecten spreekt Praclox sterk aan.

Via Stichting Lamp wordt jaarlijks een groot bedrag van Praclox besteed aan voornamelijk onderwijsprojecten. Het eerste en grootste project is daarbij geweest het bouwen van een school in Bangladesh, in de plaats waar Erik en Alex in 2011 met een bouwreis naar toe gegaan zijn (zie artikel over bouwreis 2011). Deze school is geheel door Praclox gefinancierd en wordt de eerste jaren ook in de operatie door Praclox ondersteund. De Stichting Lamp is hierbij de partner die het gehele project -zowel in financiering als uitvoering- begeleid heeft.

Mocht u of uw bedrijf nog een goed doel willen steunen, waarbij u directe betrokkenheid wenst bij de projecten die uitgevoerd worden, dan bevelen wij Stichting Lamp van harte bij u aan en brengen u graag met hen in contact.

Ambassadeur van Oxfam Novib

Met de slogan 'Ambassadeurs van het zelf doen' stimuleert Oxfam Novib mensen in de derde wereld om zichzelf ondernemend uit de armoede te werken. Dit wordt veelal gedaan via microkrediet, waarbij een startende ondernemer geld leent om een bedrijf op te zetten. Dit bedrijf kan zo klein zijn als een paar kippen of geiten om producten mee te kunnen verkopen. De ondernemer dient het geld na verloop van tijd terug te betalen, waarna het weer ingezet kan worden voor de volgende ondernemer.

Praclox gelooft sterk in deze aanpak en is dan ook bedrijfsambassadeur van Oxfam Novib. Maandelijk wordt het werk van Oxfam Novib met een donatie gesteund en vaak is er rond de Kerstperiode een extra initiatief om in plaats van kerstgeschenken een extra donatie te doen.

Microkrediet via Kiva.org

In lijn met bovenstaand geloof in microkrediet financiert Praclox vele projecten via de Kiva organisatie. Ieder jaar stort Praclox een bijdrage in een rekening bij Kiva. Eén van de medewerkers (dit wisselt periodiek) financiert hiermee allerlei projecten. Kiva zorgt dat het geld ter beschikking wordt gesteld in de vorm van een lening. De terugbetaling komt terug in de 'pot' van Praclox en wordt opnieuw uitgeleend. Vanwege de jaarlijkse bijdrage groeit het aantal projecten wat we hiermee kunnen financieren ieder jaar.

Zie voor meer info de Kiva website