Software voor deurwaarders-
en incassokantoren

Nieuws

<na inloggen ziet u meer berichten dan zonder in te loggen>

Kerst 2017

Kerst... een mooi vooruitzicht. Dit jaar valt Kerst op maandag en dinsdag. Praclox gaat profiteren van de korte resterende werkweek om met het gehele bedrijf een uitstapje te maken naar de kou. Dat betekent dat we woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 december het kantoor gesloten houden.

Maar uiteraard laten we onze klanten niet in de kou staan. Bij urgente problemen kunt u ons telefonisch bereiken via ons (doorgeschakelde) vaste nummer. Ook de e-mail zal geregeld bekeken worden. Wij zullen u dan zo spoedig mogelijk ondersteunen. Maar we vragen wel begrip indien de ondersteuning in die dagen iets trager is dan u van ons gewend bent. Zet het alvast in de agenda.

Vanaf het nieuwe jaar zijn we u dan weer vol energie van dienst!

Cursusaanbod najaar 2017: Excel & boekhouden

Dit najaar biedt Praclox u weer de mogelijkheid kennis op te doen binnen uw vakgebied. Daarom organiseren wij voor u en uw medewerkers op 22 november opnieuw de cursus ‘Handig met Excel’ en op 28 november opnieuw de ‘Verdiepingscursus boekhouden’.

Lees meer

Aangetekend Mailen vanuit Otho(Matic)

In OthoMatic is de mogelijkheid gemaakt om een aangetekende e-mail te versturen. Hiervoor is Praclox een samenwerking aangegaan met Aangetekend Mailen.

Lees meer

E-derdenbeslag succesvol

In de recent uitgerolde versie van OthoMatic is het e-derdenbeslag via de SNG gerealiseerd. Inmiddels zijn er bij het pilotkantoor al vele beslagen gelegd. We mogen daarmee wel spreken van een succesvolle start van dit traject. Er zijn al vele uren rijden bespaard.

In overleg met de SNG zullen in januari meer OthoMatic-gebruikers worden toegelaten tot de pilot. Uiteraard tracht Praclox alle gebruikers zo snel mogelijk aangesloten te krijgen.

DEK wordt OthoExploot

Bij diverse klanten is inmiddels de Digitale Explotenkast (DEK) in gebruik. Een mooi ontwikkeling, waarmee deurwaarders effectief hun routes kunnen rijden. De naam DEK gaat binnenkort wijzigen in OthoExploot.

Lees meer

DBR geïmplementeerd

Het is Praclox gelukt om alle deurwaarderskantoren die gebruik maken van de software van Praclox op tijd te voorzien van de software om gegevens uit te wisselen met het Digitale Beslag Register (DBR). Na het eerst binnen OthoMatic gerealiseerd te hebben is het inmiddels ook bij alle maatwerkkantoren gerealiseerd.

Nieuw telefoonnummer voor Praclox

Praclox gaat over op een nieuw telefoonnummer! Vanaf heden zijn we bereikbaar op nummer 088-2053300. Het oude nummer (0183-638191) blijft nog enige tijd actief, op dit nummer zijn we voorlopig ook nog bereikbaar. Maar we verzoeken u vooral het nieuwe nummer te gaan gebruiken.

Lees meer

Sponsoring Stichting Lamp in 2014

Via Stichting Lamp (zie info over MVO) sponsort Praclox ook in 2014 weer een aantal projecten:

  • Ondersteuning van de Max Primary School in Bangladesh
  • Een studiebeurs voor een universitaire student, eveneens in Bangladesh
  • Bijdrage aan een huiswerkverblijf in Roemenië (zie website van Stichting Lamp)

School in Bangladesh klaar

Via de Stichting Lamp (zie info over MVO) is er met geld van Praclox de afgelopen jaren gewerkt aan het bouwen van een school in Bangladesh in de regio Madaripur. De eerste contacten met de lokale hulporganisatie zijn gelegd in 2011, toen Erik en Alex van Praclox in Bangladesh zijn geweest met een bouwreis. De lokale hulporganisatie (Aungkur Palli Unnayan Kendra) heeft nadien hulp gevraagd bij het bouwen van een school. Praclox heeft dit project daarop geadopteerd en hierbij de Stichting Lamp om hulp gevraagd vanwege hun kennis van dergelijke projecten.

Lees meer

Sponsoring Oxfam Novib.

Naast het ondersteunen van onze klanten vinden wij het ontzettend belangrijk om als bedrijf maatschappelijk betrokken te zijn en ons in te zetten voor een betere wereld. Daarom kiezen wij ervoor om als bedrijvenambassadeur het werk van Oxfam Novib te steunen.

Lees meer

Bouwreis naar Bangladesh

Van 5 t/m 13 februari 2011 hebben Alex en Erik deelgenomen aan een bouwreis met Stichting Max naar Bangladesh. De Stichting Max bestrijdt kindersterfte met kleinschalige micro-sanitatie-projecten in Bangladesh.

Lees meer